Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-04@19:49:45 GMT

عزم جدی دولت سیزدهم در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۱۹۹۷۵

عزم جدی دولت سیزدهم در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن

در حالی میزان پرداختی وام اجاره در نیمه نخست سال گذشته صفر بود که امسال در دولت سیزدهم ۱۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شده است. وام ودیعه مسکن با هدف تامین رفاه مستاجران و کمک در پرداخت هزینه‌های مربوط به اجاره مسکن به متقاضیان دارای شرایط تعلق می‌گیرد تا بتواند بخشی از هزینه‌های معیشتی را پوشش دهد؛ البته به شرط سهولت و جدیت در پرداخت وام‌دهی‌ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در حالی میزان پرداختی وام اجاره در نیمه نخست سال گذشته صفر بود که امسال در دولت سیزدهم ۱۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شده است. ثبت نام وام ودیعه مسکن سال ۱۴۰۱ از تابستان آغاز شده و به احتمال زیاد تا پایان آذرماه ادامه دارد.

امسال روند وام دهی اجاره مسکن سرعت گرفته چرا که منابع و مبالغ این وام با وام سال ۱۴۰۰ متفاوت بوده و به میزان ۴۰ هزار میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی برای بخش مسکن در سال جاری، تخصیص یافته است. در واقع وام ودیعه مسکن که امسال مطرح شده ارتباطی با مبالغ و منابعی که سال گذشته برای وام مسکن تعیین شده بود نداشته و اعتبارات آن از محل منابع تسهیلات بانکی که بانک مرکزی باید به بخش مسکن بپردازد، دیده شده است.

چندی پیش رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی از اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات ودیعه مسکن در سراسر کشور خبر داد که خوشبختانه شاهد افزایش مبلغ وام نسبت به قبل و همچنین سهولت در ارائه تضامین نیز هستیم.

چهارم مردادماه نیز مصطفی قمری وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی از پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به ۱۰ هزار متقاضی خبر داده و اعلام کرده بود که دستورالعمل وزارت راه که ۶ تیر به بانک مرکزی رسید، همزمان به شبکه بانکی ابلاغ شد و تاکنون از ۱۶۰ هزار متقاضی معرفی شده، برای ۲۷ هزار نفر در بانک‌های مربوطه پرونده تشکیل شده و ۱۰ هزار نفر هم (۵۶۰۰ میلیاردریال) وام خود را دریافت کردند.

به تازگی نیز صحابی معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی درباره آخرین آمار پرداخت وام ودیعه مسکن افزود: از ششم تیرماه امسال تا ۲۶ مرداد هم به بیش از ۲۸ هزار متقاضی به میزان ۱۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شده است.

این در حالی است که صحابی چندی پیش آمار پرداخت تسهیلات اجاره مسکن تا ۱۰ مرداد را ۱۴ هزار و ۸۵۰ نفر به میزان ۸۶۱۶ میلیارد ریال اعلام کرده بود که نشان از سرعت عملکرد بانک‌ها و در اختیار قرار دادن منابع از سوی بانک مرکزی دارد.

متقاضیان وام چه شرایطی باید داشته باشند؟

افرادی که قصد دریافت وام ودیعه مسکن را دارند، می‌توانند از طریق سامانه saman.mrud.ir، برای بهره‌مندی از تسهیلات ودیعه مسکن، به صورت غیر حضوری، اقدام کنند. البته کسانی که سال گذشته این وام را دریافت کرده‌اند، امسال در اولویت دریافت وام قرار ندارند.

اگر متقاضی دریافت وام ودیعه مسکن هستید باید دارای شرایط زیر باشید:

درخواست کننده، می‌بایست متاهل و یا سرپرست خانوار باشد.

زنان مجرد بالای ۳۵ سال سن که با خانواده زندگی نکرده و در واقع، خودسرپرست می‌باشند نیز می‌توانند جهت دریافت وام ودیعه مسکن، اقدام نمایند.

همچنین، مردانی که در گذشته، سرپرست خانواده بوده اند، اما در حال حاضر، به دلیل طلاق یا فوت همسر مجرد می‌باشند نیز مشمول دریافت تسهیلات کمک ودیعه می‌باشند.

متقاضی وام، باید اجاره نامه رسمی داشته باشد و یا اجاره نامه او، در سامانه ثبت معاملات و املاک کشور ثبت گردیده و کد رهگیری دریافت کرده باشد.

قرارداد اجاره متقاضی وام، باید حداقل تا پایان زمان ثبت نام وام ودیعه مسکن باشد.

پس از این که درخواست کننده وام، به شعبه بانک برای دریافت این وام معرفی شد، باید مدارک خود را تکمیل کرده و به بانک ارائه دهد و همچنین، ضامن خود را ظرف دو هفته به بانک معرفی کند، در غیر این صورت، درخواست او رد می‌شود.

در صورتی که این شرایط را داشتید، می‌توانند برای دریافت وام ودیعه مسکن مستاجران ۱۴۰۱، از طریق سایت tem.mrud.ir، به صورت غیر حضوری، ثبت نام کنید. مستاجرین لازم است که ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان را از قبل انجام دهند. همچنین، افرادی که قصد دریافت تسهیلات جعاله مسکن را دارند، می‌توانند از طریق مراجعه به سامانه loan.bank-maskan.ir، برای بهره‌مندی از تسهیلات جعاله بانک مسکن، اقدام کنند.

سهولت در تضمین

بنا به گفته مدیر اعتبارات بانک مرکزی، با برگزاری جلسات مختلف با کانون بانک‌های خصوصی و دولتی و همکاری شبکه بانکی بر انجام صحیح قانون مبنی بر اعتبارسنجی و دریافت یک ضامن از متقاضی تاکید شده است و علی رغم وجود مشکلاتی در ابتدای سال در حال حاضر پرداخت تسهیلات با یک ضامن در اکثریت بانک‌ها انجام می‌شود. از سوی دیگر حسب دستور ریاست بانک مرکزی، پس از تشکیل و تکمیل پرونده زمان پرداخت تسهیلات نباید بیشتر از ۱۰ روز شود.

برای ضمانت وام ودیعه مسکن می‌توانید از چک، سفته و ضامن معتبر استفاده کنید، توجه داشته باشید بر اساس قوانین بانک مرکزی، رتبه اعتباری ملاک تشخیص خوش حسابی یا بدحسابی افراد است و بانک براساس رتبه اعتباری شما و میزان شناختی که از شما دارد برای وام ودیعه شما ضامن تعیین می‌کند. در نتیجه نمی‌توان ملاک مشخصی برای تعداد ضامنین در نظر گرفت و دو عامل رتبه اعتباری و ضوابط بانک در تعداد ضامن‌ها تاثیرگذار است.

چقدر می‌توانید وام بگیرید؟

وام اجاره مسکن که پرداخت آن به مستاجران از سال گذشته آغاز شده، یکی از طرح‌هایی است که در راستای حمایت دولت، از مستاجران در سال جاری سرعت بیشتری گرفته و در این مدت، با استقبال گسترده مستاجران نیز مواجه شد، اما یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی که درباره وام اجاره مسکن، برای مستاجران، وجود دارد این است که میزان وام اجاره مسکن چقدر خواهد بود؟

سال گذشته، مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن، برای شهر تهران، کلانشهر‌ها و همچنین، سایر شهر‌ها به ترتیب، ۶۰، ۴۵ و ۳۵ میلیون تومان بود که با توجه به مساله تورم، میزان وام اجاره مسکن، نسبت به سال‌های گذشته، افزایش یافته است به نحوی که در حال حاضر برای شهر تهران ۱۰۰ میلیون تومان، برای کلان‌شهر‌ها ۷۰ میلیون تومان (منظور از کلانشهر ها، در اطلاعیه‌های صادره از سوی وزارت راه و شهر سازی، در رابطه با وام اجاره مسکن، شهر‌هایی با جمعیت بیش از یک میلیون نفر است که شامل شهر‌های مشهد، اصفهان، البرز، شیراز، تبریز، قم، اهواز و کرمانشاه می‌شود.) و برای سایر شهر‌ها نیز ۴۰ میلیون تومان است.

میزان اقساط وام اجاره مسکن

میزان مبلغ اقساط وام اجاره مسکن، بستگی به مبلغ وام دریافت شده دارد؛ به نحوی که با افزایش مبلغ تسهیلات ودیعه مسکن، میزان اقساط وام اجاره مسکن نیز افزایش می‌یابد.

مبلغ اقساط این وام با توجه به سود ۱۸ درصدی که باید حداکثر در ۵ سال پرداخت شود، محاسبه خواهد شد.

براین اساس، وام ۱۰۰ میلیون تومانی برای تهران اقساط ماهانه ۲ میلیون و ۵۰۴ هزار تومانی، وام ۷۰ میلیون تومانی کلان‌شهر‌ها اقساط ماهانه یک میلیون و ۷۷۸ هزار تومانی و وام ۴۰ میلیون تومانی برای سایر شهر‌ها با اقساط ماهانه یک میلیون و ۱۶ هزار تومانی خواهد بود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: وام ودیعه مسکن اجاره مسکن متقاضیان هزینه های معیشتی پرداخت وام دریافت وام ودیعه مسکن تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت تسهیلات وام اجاره مسکن میلیارد ریال هزار میلیارد میلیون تومان بانک مرکزی سال گذشته بانک ها ثبت نام شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۱۹۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، آمار مربوط به سهم تسهیلات پرداختی به مردم برای ساخت مسکن در نهضت ملی مسکن تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ منتشر شده است که نشان از انحراف بالای شبکه بانکی در ضعف نظارت و رگولاتوری بانک مرکزی دارد. تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در طرح نهضت ملی مسکن نشان می‌دهد؛ همچنان ۱۸ بانک تا ۳۱ فروردین سال جاری یک ریال هم به این طرح تسهیلات پرداخت نکرده‌اند. 

یکی از جنبه‌های کلیدی افزایش تولید مسکن، در دسترس بودن تسهیلات بانکی برای تأمین مالی پروژه‌های ساخت مسکن است. با حل شدن معضل تسهیلات بانکی و اعطای تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن؛ نخست، برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید مسکن حرکت و دوم، برای رفع مهم‌ترین دغدغه مردم یعنی دسترسی به مسکن اقدام خواهیم کرد. از همه مهم‌تر اینکه در شرایط رکودی فعلی اقتصاد کشور، از محل ساخت مسکن به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی کشور، بیش از ۱۳۰ رشته فعالیت مرتبط با ساخت مسکن نیز به رونق خواهند رسید.

در خصوص ضرورت پرداخت تسهیلات بانکی به بخش مردمی اقتصاد برای ساخت مسکن و اصلاح رگولاتوری بانک مرکزی، در این زمینه با دو تن از نمایندگان مجلس آقایان آرا شاوردیان؛ عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و محمدحسن آصفری؛ نماینده مردم اراک در مجلس به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

بانک‌ها تسهیلات را به‌جای مردم به زیرمجموعه‌های خود دادند 
آرا شاوردیان، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با قدس در مورد واگذاری زمین و ارائه تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: در دو سه سال گذشته  تسهیلاتی که باید بانک‌ها در اختیار مردم و انبوه‌سازان برای ساخت مسکن قرار می‌دادند، نداده‌اند و بیشترین تخلف در بخش بانک‌های خصوصی بوده که موجب شده است سهم اعطای تسهیلات ساخت مسکن به مردم بسیار پایین باشد. بانک دولتی مسکن تنها بانکی بوده که خوب عمل کرده و حدود ۲۰درصد به تعهداتش در حوزه واگذاری تسهیلات ساخت مسکن عمل کرده است. بانک‌های دیگر به‌جز اینکه دلالی و در حوزه‌های مختلف  سرمایه‌گذاری کردند و یا به کارکنان و زیرمجموعه‌های خود وام دادند، کار دیگری انجام ندادند. 

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امیدوارم امسال بانک‌ها به این تکالیف عمل کنند تا موانع سرراه مردم برای ساخت مسکن رفع شود. بر اساس مصوباتی که در مجلس، کمیسیون عمران و توافقات وزارتخانه‌های راه‌وشهرسازی و اقتصاد اتفاق افتاد قرار بود بانک‌ها این تسهیلات را به‌جای اینکه در حوزه‌های دیگر ببرند باید برای ساخت مسکن در اختیار مردم و انبوه‌سازان قرار می‌دادند که از این قانون تخطی کردند.

شاوردیان با اشاره به ضرورت عرضه زمین بیشتر به مردم توسط وزارت راه‌وشهرسازی گفت: قرار بود دستگاه‌های دولتی زمین‌های مازاد خود را در اختیار وزارت راه‌وشهرسازی قرار دهند تا این وزارتخانه زمین مورد نیاز را در اختیار مردم قرار دهد که این مأموریت قانونی هم در حد مطلوب اتفاق نیفتاده است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: اگر می‌خواهیم امسال که سال جهش تولید و مشارکت مردم است در تولید مسکن شاهد جهش باشیم باید مجلس و کمیسیون عمران نظارت بر اجرای این قانون را بیشتر کنند و همه دستگاه‌های اجرایی  نیز زمینه را فراهم کنند تا زمین مورد نیاز در اختیار مردم قرار گیرد و موانع در این زمینه برداشته شود.

تخلف نظام بانکی در غیاب ناظر
محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی هم در گفت‌وگو با قدس در مورد دادن زمین و تسهیلات به مردم برای مشارکت در بحث ساخت مسکن گفت: این اتفاقی که در انبوه‌سازی در حوزه مسکن اتفاق می‌افتد هم هزینه‌های مسکن را بالا برده و هم موجب کُند شدن ساخت پروژه‌های مسکن ملی شده است.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به ضرورت عرضه زمین به مردم توسط دولت در کنار تسهیل پرداخت تسهیلات بانکی به مردم توسط شبکه بانکی اظهار کرد: با توجه به مصوبه مجلس در بحث زمین رایگان و تسهیلات مسکن باید بانک‌ها به دولت کمک کنند تا پروژه مسکن ملی اجرایی شود. در برخی استان‌ها این پروژه پیشرفتی نداشته است و بانک‌ها به تکالیفشان عمل نکرده‌اند. مجلس باید به وظایف نظارتی‌اش عمل کند تا هم زمین به صورت رایگان در شهرها و روستاها در اختیار مردم قرار گیرد و هم بانک‌ها تسهیلات لازم را بپردازند.

آصفری بیان کرد: باید مشخص شود نقدینگی که امروز در اختیار بانک‌هاست کجا هزینه و صرف چه کارهای می‌شود، این نقدینگی باید در حوزه مسکن، تولید و درمان هزینه شود ولی متأسفانه به دلیل ضعف دستگاه‌های نظارتی این پول در عرصه سوداگری هزینه می‌شود.

این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها خاطرنشان کرد: نظارت جدی بر وظایف دستگاه‌های متولی اجرای نهضت ملی مسکن باید از سوی مجلس و نهادهای نظارتی انجام شود. دولت باید موانع سرراه مشارکت مردم را بردارد که آن‌ها بدون دغدغه در حوزه مسکن ورود کنند.

گفتنی است افزایش دسترسی به تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن می‌تواند به تحریک رشد اقتصادی، ایجاد شغل و بهبود شرایط کلی زندگی برای جمعیت کمک کند. علاوه بر این، بخش مسکن این ظرفیت را دارد که به عنوان موتور محرک رشد اقتصادی در ایران عمل کند. با افزایش عرضه زمین و اعطای تسهیلات ساخت مسکن، دولت نه‌تنها می‌تواند کمبود مسکن را برطرف کند، بلکه موجب رشد صنعت ساختمان و بخش‌های مرتبط با آن می‌شود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • مشارکت‌های مردمی چشم انتظار تسهیلات پروژه‌های نهضت ملی هستند
  • بانک‌ها در پرداخت تسهیلات جوانی جمعیت همکاری کنند
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • جذب ۱۰۰۰ میلیارد از تسهیلات تبصره ۱۸ در لرستان
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟